DOEL VAN DE STICHTING

Maart 2021 zijn we gestart met als doel ‘geen windmolens in Rijssen-Holten en in het bijzonder; niet in de Beuseberg en rondom de Zuurberg’. De ontwikkelingen hiervan zijn allemaal bekend en uiteindelijk staan de windmolens nu ‘on hold’.

Maar hoe nu verder? Betekent dit dat we als stichting rustig achterover (kunnen gaan) zitten? Nee! We hebben actie gevoerd tegen de windmolens, met een voorlopig gewenst resultaat, en nu is de focus meer gewijzigd naar actief meedenken met en het volgen van de stappen van onze gemeente binnen de energietransitie. Dat betekent dat we ons niet alleen bezighouden met het thema ‘windmolens’ maar ook met andere onderwerpen binnen de energietransitie.

We onderhouden contact met andere instanties en de gemeente, nemen deel in werkgroepen, verzamelen relevantie informatie en volgen de ontwikkelingen op de voet. Daar houden we jullie graag van op de hoogte via de bekende kanalen. En……heb je zelf ideeën, input of wil je actief meedenken/bijdragen? Schroom niet contact met ons op te nemen!

Zoals op onze site staan beschreven: “De stichting zet zich op dit moment in om de invloed van infrastructurele bouwwerken die nodig zijn voor de energietransitie tot een minimum te beperken en te zoeken naar alternatieve vormen van energiewinning. Met als hoofddoel om de leefbaarheid in het gebied Beuseberg/Zuurberg en de onderlinge saamhorigheid tussen haar bewoners te behouden.

”Want; voor nu en onze toekomst!

Scroll naar boven