ONTWIKKELINGEN BUITEN DE BEUSEBERG

Naast Stichting Leefbaar Beuseberg zijn er (gelukkig!) ook tal van andere initiatieven gaande rondom het verbeteren van de leefbaarheid in en rondom Holten. Vanuit de buurtschappen Dijkerhoek, Okkenbroek, Espelo, Nieuw-Heeten, Helhuizen en Holterbroek is onlangs de Stichting DOENH opgericht met als doel om het leefmilieu is desbetreffende omgevingen te bevorderen.

In de eerste plaats hebben zij zich ingezet om plaatsing van windturbines in hun omgevingen tegen te gaan. Het feit dat de plaatsing van grote windturbines voorlopig is uitgesteld, weerhoudt deze groep er niet van om mogelijk stappen te ondernemen tegen definitieve afstel ervan, wat enkel mogelijk lijkt te zijn als er tijdig voldoende alternatieven zijn.

Vanuit de Beuseberg hebben we goed contact met deze stichting en tezamen met Stichting Tegenwind, maar ook industrie- en handelsverengigingen, LTO, een jongerenafdeling, en Duurzaam Holten en Opgewekt Rijssen vertegenwoordigen wij de stuurgroep die met de Gemeente Rijssen-Holten in gesprek is over dit onderwerp en de werkgroepen vorm zal geven.

We hebben al vele aanmeldingen voor de werkgroepen (waarvoor dank!) maar er zijn ook nog plekken vrij in de diverse werkgroepen. We roepen daarom een laatste keer iedereen op om onze missie te steunen om ons mooie buitengebied leefbaar te houden. Dus… heb jij specifieke kennis, passie of ervaring die kan bijdragen en wil je plaatsnemen in een van de werkgroepen? Meld je dan aan op stichtingleefbaarbeuseberg@gmail.com

Want alleen met jou steun heeft onze missie kans van slagen!

Scroll naar boven