MAAK KENNIS MET ‘GROENDOENERS’ UIT DE BEUSEBERG

In deze reeks stellen wij u voor aan de Beusebergers dit deel uitmaken van een van de Groen Doen werkgroepen en daarbij graag vertellen wat hun bijdrage is. We beginnen met Dick van den Houten van de Evertjesweg.

‘Omdat wij geen windturbines in onze omgeving willen heb ik me ingezet bij Stichting Leefbaar Beuseberg. Onze acties hadden succes, de windturbines lijken van de baan. Maar de energie transitie gaat door. Als het niet lukt op een verantwoorde manier duurzame energie te bereiken dan komen de windturbines weer op tafel. In mijn ogen is het belangrijk dat er zo veel mogelijk energie wordt bespaard. Wat je niet nodig hebt aan energie hoef je ook niet alternatief op te wekken.

GroenDoen is het platform dat alle mensen bij elkaar brengt die meedenken hoe het anders kan. Het bestuur van SLB heeft mij gevraagd aan te sluiten bij de werkgroep “Financiën & Fondsenwerving”. Ik ben gepensioneerd, dus heb wel tijd en weet ook wel iets van deze materie.

Centraal in mijn inbreng staan subsidiemogelijkheden en de vraag hoe zaken gefinancierd worden. Ik ben actief om een werkwijze te vinden om mensen met een laag inkomen de kans te geven zelf te investeren in duurzaamheid en bovenal probeer ik de eisen bij subsidies te vertalen naar een hanteerbare werkwijze om simpel te beoordelen wat haalbaar is.

Helaas is de bezetting van deze werkgroep niet optimaal. Dus als jullie je ook willen inzetten ben je zeer welkom om het landschap van de Beuseberg te helpen bewaren.

’Kortom, een zeer zinvolle en gewaardeerde inzet! Benieuwd naar de concept memo’s van Dick over subsidiemogelijkheden voor bedrijven en particulieren? Klik hier!

Scroll naar boven