MAAK KENNIS MET ‘GROENDOENERS’ UIT DE BEUSEBERG

Deze week stellen we aan jullie voor: Paul de Goede van de Fliermatenweg.

‘De bewustwording, dat we zuiniger op de aarde moeten zijn, was bij mij al heel lang gaande. Als bedrijf liepen we in de jaren ‘80 al ver voorop om allerlei afval, op de toentertijd geldende verregaande maatregelen te scheiden en ook te verwerken. Maar ook het dak van ons bedrijf en de (toenmalige) privéwoning vol leggen met PV-panelen in 2010, was meer een vanzelfsprekendheid. Bij de bouw van ons huidige ecologische droomhuis is energieneutraal en CO2 neutraal bouwen en afbreken, maar wel met alle comfort anno 2017 uiteraard een belangrijk thema geweest.’

Met deze kennis en achtergrond hebben we met Paul een zeer gedreven voorzitter voor de GroenDoen Werkgroep ‘alternatieve energie’. ‘Tegen windmolens zijn is ‘één’, maar je moet met oplossingen komen’. Deze uitstekend gevarieerde werkgroep komt regelmatig bij elkaar om nieuwe ontwikkelingen en ideeën te bespreken, zoals biovergisters en kleinere windmolens. Ook analyseren zij waar deze alternatieven ingezet kunnen worden en wat de resultaten hiervan zijn.

Voor de praktische uitvoering heeft de werkgroep een top 3 van mogelijkheden neergelegd bij GroenDoen in het kader van 1) Besparingen en 2) Alternatieve energieopwekking ten behoeve van buitengebied, kleine industrie en de agrarische sector. 

Alles met als doel om middels alternatieve energieopwekking de noodzaak van de komst van megamolens te elimineren.

Scroll naar boven